Kdysi se listy bršlice používaly jako hlavní složka
polévky podávané na Zelený čtvrtek.
Prošli jsme se po vlčích koutech naší zahrady a nasbírali
jsme jí plnou misku. Nejlepší jsou ty úplně malinké zavinuté vějířky. Jsou tak
křehké, že se vám trhají v prstech. Mají v sobě obrovskou sílu života a tu
nám ochotně předávají, zejména teď zjara, kdy je naše tělo unavené a vyšťavené
z dlouhého chladu, tmy a zimy.
Salát s klasickou zálivkou - olej, citron, med a sůl jsme dochutili
pomerančovou šťávou a posypali sedmikráskami … je pravdou že to vše na talíři s prvním
letošním domácím „vegehamburgerem“, domácími houskami, strouhanou mrkví s jablky,
řepou v kysané smetaně a rukolou, zmizelo z talířů za poledního ticha
a stálého mlaskání.
Pěkné fotky..ano sklízet...
OdpovědětVymazat