pondělí 19. prosince 2011

Hvězdy ze slaného těsta


Hvězdičky ze slaného těsta můžete dělat i s batolaty. Stačí připravit vláčné těsto, které se pak chová jako modelína a navíc dětem ani moučným molům nechutná :))) Je krásně třpytivě bílé a díky velkému množství soli se nedeformuje při sušení v troubě.
Vezměte stejné množství hladké mouky a jemné soli. Pomalu přidávejte vodu s vinylovým lepidlem - na každých 250 g mouky asi 1 polévková lžíce lepidla. Těsto začněte propracovávat, hníst a překládat. S tím vám mohou děti také pomoci. Pokud se těsto lepí na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Dobře zpracované těsto je  hladké, pružné, tvárné a vlastnostmi podobá se keramické hlíně. Po té ho necháme 2 hodiny odpočinout. Nyní začíná ta správná legrace a radost z tvoření. Naše jednoduché komety jsou jen malou ilustrací a dodáním odvahy. Pomocí válečku, vykrajovátek, kuchyňského nože a nůžek vám vzniknou pod rukou i složitější umělecká díla, betlémy, svícny a ozdoby na stroměček. Hotové výrobky nechejte sušit ai 30 nim v troubě na 60°C. 
Usušené suché tvary můžete pomalovat akrylovými barvami, temperami nebo posypat třpytkami na lehkou vrstvu lepidla. Naše komety dostaly nóbl stuhu a lítají si na stromečku od podlahy po špici. :) Lucie


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...