pondělí 14. listopadu 2011

Podzimní girlanda

Zakládám novou tradici. Každé roční období si žádá svoji girlandu nebo banner. Zahájily jsme podzimní variací barevného padaného listí. Tu barevnou symfonii, kterou letošní podzim zahrál, je třeba zakonzervovat.  Byl to jen můj subjektivní úžas nad tím co to ty listy provádějí nebo jste v tom se mnou? Ať tak nebo tak výroba girlandy je velmi jednoduchá. Inspirovala mě má oblíbená bloggerka Soulemama a její zářijový příspěvek She sew for chicken


Materiál

  • režné plátno ( u mě na to padly jedny poděděné šaty - Blani nezlob se, prosím)
  • režný motouz
  • prstové barvy 
  • šicí stroj
Nejprve si změřte místo, kde bude girlanda viset. Já začala bez rozmyslu, takže jsem pak hledala jiné místo než okno do zahrady. Nastříhejte si obdélníky cca 20x10 cm, můžou být i menší, pak ale sbírejte menší listy. Režné plátno má tu výhodu, že jej můžete hezky po nitkách párat a vznikne vám tak hezké okolí každého plátku girlandy. Nasbírejte listy a pozor nenechávejte je uschnout.

Nejkreativnější část přichází v okamžiku tisku listů na plátno. Barvy : lze použít textilní barvy, my jsme ale zvolily prstovky. Jednak mají hutnější konzistenci a pak, můžete bez obav zapojit i ty nejmenší děti.

Techniku tisku jsem okoukala u další oblíbenkyně Jean z ArtfulParents . Náš proces jsem nestihla nafotit, tak se můžete inspirovat zde  http://artfulparent.typepad.com/artfulparent/2010/05/printing-leaves-on-fabric.html

Místo malířského válečku jsem použila kuchyňský váleček na těsto. List  na straně s žílami  jsem nejdříve potřela prstovými barvami. Až jsem byla spokojená s kombinací barev, tak jsem jej přiložila na plátěný obdélník a přikryla papírem. Pak už se jen válí a válí, sem a tam.

Nejlepší moment nastává nakonec, po odloupnutí listu dělámé aaaa, oooo .

Na závěr už jen odšijete na všech obdélnících tunýlek na provlečení režného provázku. Zavěsíte girlandu a necháte návštěvníky hádat, z kterých stromů listy pocházejí.



Pro Magráta Blog


Alice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...