pátek 22. července 2011

Mirabelkový koláč z Mét

Levandule pomalu odkvétají a my si letošní léto o sladké Provence necháváme jen zdát. Když jde o sen na téma francouzské boulangerie a patisserie jen tak mě něco nevzbudí. Co si vybrat? Křupavý croissant, čokoládovou rolku nebo kousek tarte tatin....
Dám si od každého kousek, to se ve snu může.
A doopravdy se právě pochutnávám na kousku mirabelkového koláče. Recept jsem náhodou našla na stránkách FranceGuide. Musím se o něj s vámi podělit, je naprosto výtečný. Sezóna mirabelek právě začíná. Dejte si malý cyklovýlet do vašeho okoli a bystřete zrak, podél cest určitě nějaký mirabelkový keř najdete. Nezapomeňte si vztít sebou baťůžek, do kterého sladké špendlíky nasbíráte.



Přísady
Listové těsto
150 g cukru krupice
1 vejce, 1 dl mléka
 100 g drcených mandlí
 400 g mirabelek








Rozválíme těsto a vložíme do koláčové formy. Poklademe vypeckovanými mirabelkami. V míse smícháme cukr krystal, mandle, mléko a vejce a tuto směs nalijeme na koláč.
Pečeme při cca 180 stupních 30-40 min. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Bon appetit pro Magratablog Alice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...