sobota 30. března 2013

Králíci buchtíci

"Expres rada" - rohlíkové těsto - dvanáct kouliček na plech - nůžky  - nastřihnutí ušisek a čumáčku do T a dvakrát bodnout tam, kde jsou očka - nechat vykynout podruhé, aby se uši zakulatili, jinak jsou takto špičaté :) a do trouby, do pusy nebo koledníkům do košíčku :) Lucie

Pšeničný klas



Pain d´epi - "Pšeničný klas" se dává do prostřed stolu a všichni si z něj odlamují ... takový veskrze společenský druh bagety :)
Když k němu přidáte domácí bylinkové máslo, můžete se na zbytek složitého velikonočního menu povznést. Každý má své recepty na chléb, housky a rohlíky a tak se zaměřím pouze na závěrečný vtípek. Krásný je fígl, kterým vznikne úžasný tvar!
Vykynuté klasické dlouhé hladké bagety položené na plechu nastřiháváte! Hluboký zástřih ohnete do jedné a další do druhé strany, jde to velmi rychle!
Lucie :)

pátek 29. března 2013

JARNÍ CHLEBA - velikonoční repete :)


Další krásný křupavý kousek na velikonoční stůl :)
Dvě chlebové placky rozválíte přímo na plechu a nakrojíte ostrou žiletkou, natřete žloutkem a posypete sezamem ..... potkávaly jsme tento druh chleba s Blankou a Alicí při našem putování v Provence a tak má pro "magráty" zvláštní kouzlo :) LU
 
500 gr mouky - 400gr hladké + 100 gr celozrnné
350 ml vody
2 lžičky soli
1/3 kostky droždí se slonem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...