čtvrtek 9. února 2012

Voskovky ve tvaru srdce

Techniku odlévání tvarů z voskovek jsme si chtěly vyzkoušet už delší dobu. V návodech, které najdete na internetu, se k odlévání používají převážně silikonové formy. My jsme měly "chut" na voskové srdíčka, a bohužel žádná z Magrát srdcovou silikonovou formou nedisponuje. Jelikož naše vynalézavost nezná mezí, zkusily jsme otestovat plechové formičky na čokoládu. A máme pro vás dobrou zprávu. Funguje to. Voskovky se z formiček vyklepnou jedna radost.



Materiál

  • barevné voskovky
  • plechové formičky na čokoládu ideálně ve tvaru srdíček ( u nás se našly jen kytičky)
Nejprve si připravte voskovky. Tato fáze je skvělou aktivitou pro ty nejmenší. Voskovky je nutné zbavit papírových obalů a to u nás opravdu hit. Oloupané voskovky nalámejte nebo nakrájejte na menší kousky. Rozložte formičky na plech a zábava může začít. Děti milují kombinování barev a z radostí budou přendávat kousky voskovek z jedné formičky do druhé. Barevné kombinace neznají mezí. My jsme si oblíbily duhovky nebo valentýnskou růžovo-červneno-fialovou. Troubu předehřejte na cca 200 stupňů. Voskovky se začnou tát po cca 10 minutách. Hlídejte čas a troubu jako ostříži. Voskovky totiž lehce vzplanout a není to zrovna příjemná vůně. Nejvíc se nám osvědčilo nechat srdíčka ve formičkách v mrazáku (stačí pár minut), pak se vyklepnou raz dva.

Srdíčka dobře poslouží na Valentýna, můžete jimi obdarovat všechny své milované a nezapomeňte jim zašeptat do ouška, že se dá srdíčky taky malovat.

Pro Magratablog Alice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...