pátek 6. ledna 2012

Tři králové + 1

Vánocům definitivně odzvonilo. Vánoční ozdoby se poslušně odebraly zpět do své krabice. Stromeček čeká na svou tradiční defenestraci u okna obývacího pokoje. Dárky si pomalu hledají svá nová místa na poličkách.

Konec vánočních svátků jsme oslavili přímo královsky. Náhoda tomu chtěla, že se u nás dnes odpoledne sešli 3 čtyřletí představitelé hlavních rolí - Kašpar, Melichar a Baltazar. Skupinu doplňoval čtvrtý nejmenší král. Ježíškovi se poklonili a vykoledovali si královskou jogurtovou večeři.





K výrobě královských korun jsme si tentokrát vybrali zlatou čtvrtku. Na tři koruny vám postačí A2. Čtvrtku rozřízněte na 3 díly,vystřihněte korunu a pečlivě změřte královské hlavičky. Pokud chcete ušetřit, tak ze zlaté čtvrtky vystřihněte pouze přední díl koruny a zadní díl nastavte obyčejnou bílou čtvrtkou. Nakonec koruny spojte sešívačkou nebo lepidlem. Aby se koruna náležitě třpytila použijte glitry nebo flitry.

Víte že králové nebyli jen tři? Různé historické zdroje uvádějí počet mezi dvěma a dvanácti. Dohady vyřešil počet darů, zlato, kadidlo a myrha, z nich se nakonec vyvodila trojice dárců. Nebyli to vlastně ani králové, ale mudrci, mágové, astrologové, znalci starých knih a vykladači snů. Pro lepší srozumitelnost se nakonec začali označovat jako králové.

Pro Magratablog Alice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...