úterý 3. ledna 2012

Lžičky pro babičky a Pepíček Zíma

Na lžičkové dílně v Penzionu Anna jsme lžiček napekli dva plechy. Bylo jich tam vyskládáno pětatřicet jako cukrátek. Na naši poslední dílnu v roce 2011 přišlo 28 babiček a dědečků.
Máme velkou radost, že se projekt "Dílna přes čtyři generace" ujal. Naše dílny postupně tahají z tichých pokojů i ty, kteří se celé dny schovávají.

Stařečci se nejdříve divili co jsme jim to přinesli za podivnou modelínu. Pak poslušně mačkali v dlaních ztuhlé kostičky Fima až se zahřály natolik, že se mohlo začít pracovat. Naši malí lektoři měli navrch. Ochotně všem předváděli jak se hmota vrství na lžičku a zdobí dalšími barevnými háďátky. Na tácky jsme připravili složitější zdobení a tak se každý mohl rozhodnout v jaké barvě si vánoční lžičku odnese.

Čekání při pečení lžiček si senioři krátili zpěvem a nakonec si pustili i oblíbenou dechovku. Děti žasly, co je to za muziku. Pepíčka Zímu totiž slyšely poprvé v životě. Bez předsudků si začaly notovat, hopsat a největší úspěch měla píseň "Co jste hasiči". No a pak že se most přes čtyři generace nedá napnout. Dá, jen jim to nesmí kazit ta naše prostřední generace.

 Lucie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...