pátek 8. dubna 2011

Ptáci - jarabáci

Čimčarará čim, čím, čím. Tento víkend se oblékl do jarního kabátu a v neděli se zdálo, že se jaro nachvíli vyměnilo role s létem. Pro ty z vás, kteří nestihli dorazit na naši první jarní dílničku do Kavárny U Madony v Českém Brodě, publikujeme pracovní postup na šité jarabáčky. Šití se bát nemusíte, zabere to opravdu jen chviličku.


1.Vystřihněte si šablonu ptáčka z papíru. Přeložte látku na polovinu vzorem dovnitř. Obkreslete šablonu tužkou na látku tak, aby se vám tam vešli dva ptáčci a vystřihněte je. Před stříháním si můžete látku sešpendlit, aby se vám při stříhání neposouvala .

2.Vystřihněte si nožičky a zobáček z barevného filcu a vložte je mezi dvě vrstvy látky dovnitř. Ptáčka sešijte, ale na ocásku nechte dostatečně veliký otvor, abyste mohli obrátit tělíčko lícem navrch.

3. Při obracení si můžete pomoci tupou špičkou nůžek. Ptáčka lehce narovnejte a začněte vycpávat od ocásku bílým polyesterovým rounem. Lehce s ním poklepávejte, aby se vycpávka rovnoměrně rozložila v celém tělíčku.

4. Do nezašitého otvoru na ocásku můžete vkládat a přišívat kousky tylu, filcové kytičky nebo pravá pírka. Nezapomeňte na korálková očička.

Pro Magratablog Lucie a Magráťata

1 komentář:

  1. Ti jsou naprosto nádherní! Dovolila jsem si je sdílet na mém blogu.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...