čtvrtek 14. dubna 2011

Noc s Andersenem 2011


Na letošní Noci s Andersenem nocovalo 25 dětí v doprovodu jejich rodičů. Pod svá křídla nás vzala mateřská školka a tak si mnohé z dětí zavzpomínaly na svá předškolní léta :).









Jako první host večera nás přišel navštívit profesor Zlomtužka - odborník na rovnou čáru. Neposlušný bratr pana profesora neustále mařil jeho dílo. Drobná magie okořenila klaunské představení a tak bavili se velmi dobře i dospělí.


K dalšímu čarování došlo při přípravě sladkých a slaných palačinek. Všechny přísady byly zakódovány pod čarovnými ingrediencemi. Kdo z vás by se s důvěrou pustil do palačinky sypané amalgámem a černou sírou? :)))

Při trávení večeře děti dostaly seznam úkolů od pana profesora.



Pak už se malí Anderseni rozdělili do dvou družstev, aby si zahrály divadlo.Vybraný text , vtip o zvířátkách, zpracovali s dopomocí zkušených klaunů do mini představení. Ti jim některé rekvizity pomohli vyrobit z dlouhých balónků a tak jsme vznikly i krásné jednoduché loutky.



Pak se všichni oblékli  a v noční tmě se vydali na stezku odvahy. Na konci je čekal sám pan Andersen s několika záludnými otázkami. Pokud se malý strašpytel projevil jako vášnivý čtenář dostal za odměnu krásnou rolničku na krk. Pokud mu však do roka rolnička zrezne, pan Andersen pozná, že se knihám a četbě přestal věnovat.

 Za odměnu četl Hans Christian Andersen všem dětem k usínání krásnou knihu o holce o klukovi a kouzelném sluchátku. Uhodnete jakou?
Další fotografie z akce najdete v albu https://picasaweb.google.com/Magratafoto/NocSAndersenem2011#

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...