sobota 16. dubna 2011

Králíčci ponožkáčci


Stádo rukavicových zvířat se halasně ozvalo: " A co ponožky?" Pravda ne jen rukavice se nám lehce odpojují z páru. Fenomén skřítků lichožroutů je obecně známý. Kdo snad neví o čem mluvíme nechť se doplní vzdělání v krásné knize s ilustracemi Galiny Miklínové s trefným názvem Lichožrouti. My jsme jarní náladu podpořili velkou rodinou králíků. Miminkovské ponožtičky se hodí na právě narozené králíčky a ty větší kousky na pěkně vykrmené maminky, tatínky, tetičky a strýce.


Materiál:
· ponožka
· přírodní nebo umělé rouno na vycpání ,
· vyšívací bavlnky
· spínací špendlík
· korálky na oči
· jehlu, nit v barvě ponožky 

Obraťte ponožku do rubu a sešijte horní část (tam kde vám ponožka obepíná kotník) tak aby vám vznikly dvě dlouhé uši. Mezi ušima nastřihněte otvor a tím ponožku obraťte na líc. Tělíčko králíčka naplňte rounem. Čím více budete plnit, tím bude králík tlustější. Dírku na hlavičce zašijte a uvažte králíkovi uši. Obličej vyšijte barevnými bavlnkami. Pusinku a čumáček jako usměvavé srdíčko. Oči mohou koukat, mrkat nebo spát.

Tip - králík se může změnit v chrastítko. Stačí do něj vložit obal od hračky z Kinder vajíčka a ten naplnit např korálky.

Když si dáte práci s početným králičím klanem, pak vám poslouží jako výslužka pro velikonoční koledníky.

2 komentáře:

  1. Nádhera, moc díky za nápad! Už budujeme chov, tyto Velikonoce budou pěkně vypečené.o) Díky! J.

    OdpovědětVymazat
  2. Jano, je nám potěšením, že jste se nechala inspirovat. Doufáme, že se svým jarním chovem pochlubíte. V brzké době plánujeme jednu dobročinnou dílničku, tak přibudou další králičí kousky do familie.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...