čtvrtek 6. ledna 2011

Skřítci z bambulek

Držím v ruce bambuli a mám rozpolcené pocity. Podobné vlnité chuchvalce jsem … přišité na čepici a na koncích šňůrek u svetru … v dospívání nenáviděla! U skřítků a trpaslíků jsem na tom obdobně. Jsou období, kdy je považuju za nevkus, ale po narození dětí je beru na milost. Ostatně jich máme plný dům i když nejsou vidět ... žerou ponožky, schovávají klíče a v noci se ládují neuklizenými hračkami.





Materiál
  • vlněná bambule  Ø 7 cm
  • papírová kulička Ø 4 cm
  • barevný filc
  • rouno na vousy
  •  vyšívací bavlnky, špendlíky, korálek na nos, jehly, nůžky a lepidlo

Na tělo skřítka použijte vlněnou bambuli. Pokud použijete klasickou bambuli zůstanou vám z ní trčet dva konce provázků.  Na tyto dva konce navlíkněte pomocí větší jehly papírovou kuličku/hlavičku  a na druhé straně kuličky zafixujte korálkem. 

Chomáček barevného rouna přichyťte na hlavičku disperzním lepidlem, tím máte hotovou skřítkovu bradku.


  Do bradky zapíchněte špendlík s navlečeným větším korálkem a máte nos!  Aby skřítkovi nebylo zima na hlavičku, připravte se na šití čepice/kloboučku.  Z filcu vystřiněte trouhelník, vytvarujteho do podoby čepice a sešijte šev ozdobně barevnou bavlnkou.

 Čepičku zajistěte na hlavičce opět disperzním lepidlem.  V tomto bodě je opět čas na probuzení vaší kreativity – čepici lze doplnit rolničkou, bambulkami, vlnou.  Skřítek může mít nohy, na ty lze použít chlupatý drátek,který přišijete na bambuli.
Domácích skřítků není nikdy dost, tak ať se u vás pěkně zapeleší. 

Více inspirace najdete v naší galerii nápadů.

Pro Magratablog Lucie a Ali

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...