pondělí 10. ledna 2011

Chumelenice - laminované prostírání


Laminované prostírání je na našich dílnách velmi oblíbené. Letošní vánoční kolekce se nesla ve znamení chumelenice …vloček ... andělů … a hvězd …



Pro nezasvěcené přikládám stručný popis. Pokud vlastníte kancelářskou laminovačku, podívejte se zda má dva režimy. Na experimenty s tímto typem koláže budete potřebovat vyšší teplotu. Do laminovací folie začnete skládat jednotlivé vrstvy. Nám se osvědčil i hedvábný papír a pauzák. Jsou tenké a dobře se z nich vystřihují skládané vločky. Dokonce můžete prostříhat i základní papírovou plochu do krajkového ubrousku. Výborným pomocníkem jsou děrovačky - raznice s různými motivy, které dnes koupíte v každém papírnictví. Dalším roztomilým materiálem jsou papírová krajková prostírání pod kávové šálky, výborně se z nich vyrábějí andělské šaty ... papírovou koláž domalujte, dokreslete, posypte jemnými glitry nebo papírovými konfetami a skvělý efekt vám udělá i vánoční lamé. Tenké stříbřité nitky se při vysoké teplotě krásně zapečou.




A dobrá rada na závěr? Více vrstev vytvoří na prostírání po zalaminování hrbolky, takže i zde platí, že méně je někdy více. A vše co se laminuje musí být suché! Vlhké lepidlo a malba by vytvořily při vysoké teplotě páru a v ploše protírání by pak byly nehezké bubliny.



Více inspirace najdete v naší galerii nápadů.

Pro Magratablog Lucie a Ali

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...