neděle 1. července 2012

Tropický start prázdnin

Letní prázdniny odstartovaly opravdu ukázkově. Teploměr šplhá k 40 stupňům Celsia. Je VEDRO,VEDRO, VEDRO. Děti jsou nadšené a nejraději by celý den trávily naložené v bazénu a krmily se nanuky.
Přinášíme několik nápadů na hry s vodou a ve vodě.










Bazénkový výlov - na podběrák potřebujete silnější drát, zbytek látky nebo síťky a sešívačku. Drát ohnete do kruhového tvaru s držátkem. Na síťce založíte lem, sešijete sešívačkou. Síťku provléknete drátem a aby ryby nevypadly, dno opět sešijete sešívačkou. Do bazénku naházejte "rybičky" a můžete lovit. Pokud potřebujete děti nachvíli dostat z bazénku, tato hra je pro ně zábavnou alternativou "na suchu".

Lodičkování - naučte se s dětmi skládat papírové lodičky a parníky, čím tvrdší papír tím déle vydrží. Pouštět je můžete v bazéně nebo na potoce. My jsme si zahradní vodní řečiště vytvořili při vypouštění bazénku. Bahnění v holinkách, to je ono.


Honička s osvěžením - rozprašovače na kytky mají všestranné využití, pořídíte je za pár korun v zářivých barvách třeba v IKEA. Můžete je proměnit ve vodní pistolky a rozehrát vodní honičku.

Vodní bomby z balónků - jak prosté. Naplňte nafukovací balónky vodou a palte! Nebo balónek zavěste na větev stromu a máte originální boxovací vak.

Vodní klouzačka z karimatek - tohle je hra pro větší vodomily. Originální vodní klouzačky se dají pořídit v obchodě, pokud se vám za ně nechce utrácet, poslouží skvěle sestava z karimatek. Karimatky položíte do mírného svahu a pustíte na ně vodu třeba ze sprchy a může se bruslit, klouzat, balancovat. POZOR na naražené pozadí.

A nezapomeňte doplňovat tekutiny a čas od času se schovat ve stínu.

Pro Magratablog Alice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...